Příspěvky blogu

Blíží se Karlovský gastrofestival 2017

Blíží se Karlovský gastrofestival 2017

Aktuálně z Rožnova

Doslova za dveřmi je největší svátek jídla na Valašsku Karlovský Gastrofestival. Ten se uskuteční o víkendu 7.10. – 8. října 2017. V údolí Lésková pro Vás bude připraveno třináct gastronomických zastávek na kterých můžete ochutnat všelijaké dobroty. Na celý víkend je připraven bohatý doprovodný program. svézt mezi stanovišti se můžete vláčkem, nebo povozem s koňmi. Na terase wellness hotelu Horal bude vyhrávat cimbálová muzika Kyčerka. Pro děti bude zvýhodněné vstupné do dětského parku Razulák, vyzkoušet si upéct frgál můžou ve frgálové manufaktuře.

gastrofestival

 

Program Karlovského gastrofestivalu 2017:

Pátek 6. 10. 2017

  • 19:00 – 21:00 – řízená degustace vybraných rumů Havana Club(Cocktail bar Spa hotelu Lanterna)
  • 21:00 – Barmanský večer – Bugsy’s bar(Cocktail bar Spa hotelu Lanterna)

Sobota 7. 10. 2017

  • 10:00 – 18:00 – Gastro tour s farmářským trhem (údolí Léskové)
  • 10:00 – 18:00 – Frgálová manufaktura(Bistro Razula)
  • 10:00 – Pečení mramorové bábovky s Jiřím Hilgartem(Electrolux)
  • 11:00 Jak připravovat kávu – Ivo Ptáčník (ten, co miluje kávu – Laura coffee)
  • 11:30 – 16:30 – cimbálová muzika Kyčerka na terase Wellness hotelu Horal
  • 11:30 – 17:00 –Soutěž o nejlepší valašskou klobásu (Penzion Pod Pralesem), vyhlášení vítězů v 17:00
  • 12:00 Snoubení vína s jídlem, sabrage – Pavel Václavík a Miroslav Sochora (tým Spa hotelu Lanterna)
  • 13:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem– losos v páře s creme fresh, bramborem a mrkví (Electrolux)
  • 14:00 Párování jídla s Becherovkou (Daniel Gonzalez; šéfkuchař)
  • 14:00 Kuchařská show Radka Kašpárka(Kenwood stan, Razula)
  • 15:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem– vepřová panenka s celerovým pyré (Electrolux)
  • 16:00 Pavel Václavík – Příprava vepřové panenky sous vide – ambasador ETA a šéfkuchař Spa hotelu Lanterna
  • 17:00 Pečení pagáčů s Jiřím Hilgartem(Electrolux)
  • 17:00 – 23:00 Podvečerní párty na Horalu (Wellness hotel Horal)
  • 18:00 – 22:00 Posezení s hudbou u penzionu Dolinka (penzion Dolinka)
  • 19:00 – 21:00 – řízená degustace vybraných whisekse Zdenkem Kortišem (Cocktail bar Spa hotelu Lanterna)
  • 19:30 – Michelinská galavečeře– Toni Mörwald, Le Ciel – Wien, Rakousko (Spa hotel Lanterna)
  • od 22:00 – Barmanský večer – The Black Stuff barse speciální nabídkou drinků (Cocktail bar Spa hotelu Lanterna)

Neděle 8. 10. 2017

  • 10:00 – 18:00 – Gastro tour s farmářským trhem (údolí Léskové)
  • 10:00 – 18:00 – Frgálová manufaktura(Bistro Razula)
  • 10:00 – Pečení makového loupáku s Jiřím Hilgartem(Electrolux)
  • 11:00 Jak připravovat kávu – Ivo Ptáčník (ten, co miluje kávu – Laura coffee)
  • 11:30 – 16:30 – heligonkáři Trio Seniore na terase Wellness hotelu Horal
  • 12:00 Snoubení vína s jídlem, sabrage – Pavel Václavík a Miroslav Sochora (tým Spa hotelu Lanterna)
  • 13:00 – Michelinský oběd– Toni Mörwald, Le Ciel – Wien, Rakousko (Spa hotel Lanterna)
  • 13:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem– pupek se zeleninou v papilotě (Electrolux)
  • 14:00 Párování jídla s Becherovkou (Daniel Gonzalez; šéfkuchař)
  • 14:00 – 17:00 – Soutěž o nejlepší valašský frgál(Razula)
  • 15:00 Škola vaření s Jiřím Hilgartem– flap steak s pečenou dýní (Electrolux)
  • 16:00 Pavel Václavík – Příprava vepřové panenky sous vide – ambasador ETA a šéfkuchař Spa hotelu Lanterna
  • 17:00Pečení slaného koláče s Jiřím Hilgartem (Electrolux)

Po celý víkend od 11 – 17:00 Výstava fotografií Josefa Vrážela „Lidé a krajina na Valašsku“ ve Wellness hotelu Horal

O autorovi